Ouders

Vragen over de Android-app van NPO Zappelin

Met een tablet of smartphone met Android 4.3 en hoger kun je de NPO Zappelin-app gratis downloaden in de Play Store.

Wat kost de NPO Zappelin-app?
De NPO Zappelin-app is gratis. Het dataverkeer dat nodig is voor het streamen van video’s en het downloaden van spelletjes, knutsels en boekjes kan echter tot extra kosten leiden. In het oudermenu kun je de optie 'wifi download' aanzetten. Er wordt dan alleen gedownload of gestreamd wanneer je toestel verbonden is met wifi.

Mijn lievelingsprogramma staat niet tussen de video’s
NPO Zappelin heeft niet van alle programma’s die op tv te zien zijn de rechten om ze ook in de app beschikbaar te stellen. Bovendien zijn programma’s vanwege deze rechten beperkt beschikbaar in de app. De filmpjes verversen dus dagelijks en in een vakantieperiode zijn er minder video’s beschikbaar.

Het geheugen van mijn tablet of telefoon is vol
De app slaat de boekjes, spelletjes en knutsels op, zodat je ze ook zonder internet kunt bekijken. Mocht het geheugen van je telefoon of tablet hierdoor vollopen, ga dan naar het ouderscherm en wis bestanden die je niet veel gebruikt.

De app is niet beschikbaar in het buitenland
NPO Zappelin heeft helaas geen rechten om de filmpjes in het buitenland aan te bieden. De NPO Zappelin-app is daarom alleen beschikbaar voor Nederlandse accounts.