Ouders

Over Zappelin

De website zappelin.nl is voor kinderen van twee tot en met zes jaar en sluit aan bij de televisiezender Zappelin. Zappelin zendt dagelijks kinderprogramma’s zoals Sesamstraat, Kindertijd en De Wereld van Zappelin uit op NPO 3. Naast Zappelin is er voor de oudere kinderen van zes tot en met twaalf jaar de zender Zapp. Deze website vind je op www.zapp.nl.

Doel Zappelin
Zappelin.nl heeft het doel kinderen op een leuke manier bezig te laten zijn met de tv-programma’s die op de zender Zappelin worden uitgezonden. Op de site en in de app kunnen kinderen zelfstandig aan de slag. De knutsels, filmpjes, spelletjes, verhaaltjes en liedjes zijn gemaakt voor kinderen tussen de twee en zes jaar oud.

Niet alleen via de televisie is Zappelin te bekijken, ook online kan er live naar Zappelin worden gekeken.

Informatie voor ouders
Informatie voor de ouders vind je via de menubalk bovenaan op de homepage. Je vindt hier achtergrondinformatie over de Zappelin-programma's. Er is een gids, een pagina met eerdere Zappelin uitzendingen, een pagina waarop tv gekeken kan worden, er zijn nieuwtjes en acties te vinden.

Zappelin.nl wordt bijgehouden door een webredactie die valt onder de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). Deze redactie is bereikbaar via het contactformulier.

Online veiligheid
Op de website wordt rekening gehouden met online veiligheid van jouw kinderen. We gaan daarbij uit van de criteria zoals deze zijn opgesteld door de jury van de Gouden @penstaart: aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruikersvriendelijkheid.

De belangrijkste punten om de online veiligheid op deze site te waarborgen:
1. Reclame en commercie:
commerciële boodschappen zijn voor zover aanwezig, als zodanig herkenbaar. Kinderen worden niet verleid geld uit te geven via deze website.
2. Registratie: Persoonlijke gegevens van jou en de kinderen worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Meer hierover vind je op de pagina privacy.
3. Statistische gegevens (verwerking bezoekersgegevens): informatie hierover vind je op de pagina privacy.
4. Auteursrecht: Teksten van deze site mag je niet zomaar kopiëren. Je mag de tekst wel gebruiken als je de bron erbij vermeldt (www.zappelin.nl) of je kunt linken naar Zappelin.

Zapp.nl
Op Zapp.nl is ook voor kinderen belangrijke informatie betreffende online veiligheid beschikbaar. Mocht je kind overstappen naar Zapp, wijs hen op deze pagina’s: regels en privacy. Bespreek de punten samen. Zo word je samen 'mediawijzer' en kan je kind daar ook op letten bij bezoek aan andere websites.