Over Zappelin

Red flower

De website zappelin.nl is voor kinderen van twee tot zes jaar en sluit aan bij de televisiezender Zappelin. Zappelin zendt dagelijks kinderprogramma’s zoals Sesamstraat, Kindertijd en Het Zandkasteel uit op NPO 3 en Zappelin Xtra.

Naast Zappelin is er voor de oudere kinderen van zes tot en met twaalf jaar de zender Zapp. Deze website vind je op www.zapp.nl.

Op NPO Plus vind je het tv-aanbod van de Nederlandse Publieke Omroep in hoge kwaliteit en zonder reclame. De programma’s van Zappelin zijn te vinden onder ‘Jeugd’. NPO Plus is onderdeel van NLziet.

Zappelin.nl heeft het doel kinderen op een leuke manier bezig te laten zijn met de tv-programma’s die op de zender Zappelin worden uitgezonden. Op de site kunnen kinderen zelfstandig aan de slag via de huisjes op de homepage. De knutsels, filmpjes, spelletjes, verhaaltjes en liedjes zijn gemaakt voor kinderen tussen de twee en de zes jaar oud.

Niet alleen via de televisie is Zappelin te bekijken, via http://www.zappelin.nl/tv-kijken kan er live naar Zappelin worden gekeken. Wanneer er geen Zappelin-programma op televisie te zien is, zal op deze livestream de programmering van het themakanaal Zappelin Xtra worden uitgezonden. Hierdoor kunnen kinderen altijd en overal naar Zappelin kijken. 

Informatie voor ouders vind je via de menubalk bovenaan op de homepage. Je vindt hier achtergrondinformatie over de Zappelin-programma's. Er is een gids, een pagina met eerdere Zappelin uitzendingen, een pagina waarop tv gekeken kan worden, acties en ouders kunnen hun kind opgeven voor jarig op Zappelin. Ook vind je er Zappelin-nieuws, peilingen, downloads en een nieuwsbrief.

Zappelin.nl wordt bijgehouden door een webredactie die valt onder de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). Deze redactie is bereikbaar via het contactformulier.

Op de website wordt rekening gehouden met online veiligheid van jouw kinderen. We gaan daarbij uit van de criteria zoals deze zijn opgesteld door de jury van de Gouden @penstaart: aantrekkelijkheid, betrouwbaarheid en gebruikersvriendelijkheid.
De belangrijkste punten om de online veiligheid op deze site te waarborgen:

- Reclame en commercie: commerciële boodschappen zijn voor zover aanwezig, als zodanig herkenbaar. Kinderen worden niet verleid geld uit te geven via deze website.
- Registratie: Persoonlijke gegevens van jou en je kinderen worden vertrouwelijk behandeld en nooit aan derden verstrekt. Meer hierover vind je op de pagina privacy.
- E-mailadressen van derden: Via jarig op Zappelin kun je een e-card naar een jarige sturen of je kind opgeven voor een felicitatie op tv of internet. De ingevulde e-mailadressen worden uitsluitend voor het aangegeven doel gebruikt.
- Statistische gegevens (verwerking bezoekersgegevens): informatie hierover vind je op de pagina privacy.
- Auteursrecht: Teksten van deze site mag je niet zomaar kopiëren. Je mag de tekst wel gebruiken als je de bron erbij vermeld (www.zappelin.nl) of je kunt linken naar Zappelin.
- Persoonlijk beeldmateriaal: Als je een kind op wil geven voor Jarig op Zappelin, houd dan rekening met deze voorwaarden. Gebruik alleen afbeeldingen van kinderen als je toestemming hebt van hun ouders. Zappelin heeft het recht om niet geschikte afbeeldingen of te laat aangemelde foto’s niet te publiceren.

Informatie over media en opvoeding vind je op Mediawijsheid.nl, Mijn Kind Online, mediaopvoeding.nl, Mediasmarties, Kijkwijzer, PEGI, MyBee, Kind & veilig mobiel internet en Meldknop.nl.

Op Zapp.nl is ook voor kinderen belangrijke informatie betreffende online veiligheid beschikbaar. Mocht je kind overstappen naar Zapp, wijs hen op deze pagina’s: regels en privacy. Bespreek de punten samen. Zo word je samen 'mediawijzer' en kan je kind daar ook op letten bij bezoek aan andere websites.