Ouders

Vragen over de iOS-app van NPO Zappelin

Met een iPhone, iPad of iPod met een van de laatste drie iOS-versies kun je de NPO Zappelin-app gratis downloaden in de App Store.

Wat kost de NPO Zappelin-app?
De NPO Zappelin-app is gratis. Het dataverkeer dat nodig is voor het streamen van video’s en het downloaden van filmpjes, spelletjes, knutsels en boekjes kan echter tot extra kosten leiden. In het oudermenu kun je de optie 'wifi download' aanzetten. Er wordt dan alleen gedownload of gestreamd wanneer je toestel verbonden is met wifi.

Mijn lievelingsprogramma staat niet tussen de video’s
NPO Zappelin heeft niet van alle programma’s die op tv te zien zijn de rechten om ze ook in de app beschikbaar te stellen. Bovendien zijn programma’s vanwege deze rechten beperkt beschikbaar in de app. De filmpjes verversen dus dagelijks en in een vakantieperiode zijn er minder video’s beschikbaar.

Ik hoor geen geluid in de NPO Zappelin-app op mijn iPad
Je kunt het geluid op je iPad aanpassen door naar Instellingen (settings) en daarna naar Algemeen (general) te gaan en het vinkje Use side switch to op geluid uit (mute) te zetten.

Het geheugen van mijn iPhone of iPad is vol
De app slaat de liedjes, filmpjes e.d. op, zodat je ze ook zonder internet kunt bekijken. Mocht het geheugen je apparaat hierdoor vollopen, ga dan naar het ouderscherm rechts bovenin en wis bestanden die je niet veel gebruikt.

De app is niet beschikbaar in het buitenland
NPO Zappelin heeft helaas geen rechten om de filmpjes in het buitenland aan te bieden. De NPO Zappelin-app is daarom alleen beschikbaar voor Nederlandse accounts die verbonden zijn met een Nederlands netwerk.

Ik kan de app niet updaten
Apple eist dat gebruikers een van de laatste drie iOS-versies moeten hebben om apps te kunnen downloaden. Als je de app al hebt kun je deze blijven gebruiken, maar niet meer updaten. Als je je iOS-versie update naar een van de laatste drie iOS-versies, kun je ook weer updates van apps downloaden.

Ik zie Bobbie niet in mijn app
Bobbie werkt niet goed in iOS 10 en iOS 11. Daarom hebben wij besloten om Bobbie niet te tonen in deze versies van de app. Ollie doet het wel helemaal goed in deze versies, dus daar kan jouw kind gewoon mee spelen.