Ouders

Bingokaart Kasteelbingo - Rosendael (Gelderland)

Deze bingokaart hoort bij aflevering 15.

Opdrachten:

  1. Zoek naar de hoofdspreng (hoofdbron) en geniet van het uitzicht

 

  1. Zoek ringslangen op ‘slangeneiland’. Als je geen ringslang kan vinden, ga je op zoek naar sporen van de ringslang, zoals een broeihoop.

 

  1. Meet de reuzenlevensboom op aan de hand van twee even lange takjes: Dat doe je door eerst twee takjes van gelijke lengte te zoeken. Ze maken van de twee takjes een letter T op z’n kant. Het uiteinde/de onderkant zetten ze tegen hun neus en ze doen een oog dicht. Vervolgens lopen ze naar voren of naar achteren, net zo lang tot het takje wat verticaal staat (bovenkant letter T) net zo groot is als de boom. Vervolgens tellen ze het aantal stappen naar de boom en dan heb je ongeveer de hoogte van de boom.

 

  1. Doe een wedstrijdje stilstaan, net als een ijsvogel die op jacht is. Extra voor thuis: duik net als een ijsvogel met je hoofd in een bak water en duik vissnoepjes op.

 

  1. Zoek een roze vleugelhoorn (schelp) tussen de duizenden schelpen in de schelpengalerij (tuinsieraad) + doe een wedstrijdje wie er droog tussen de naastgelegen bedriegertjes door kan komen.

Bingokaart Kasteelbingo - Rosendael (Gelderland)