Ouders

Maak je eigen unieke Olivia-outfit!

Maak je eigen unieke Olivia-outfit!

Droom je er altijd al van om een biggetje te worden? Dan hebben we goed nieuws voor je! In deze DIY leggen we je namelijk uit hoe je in een handomdraai in Olivia verandert.

Benodigdheden voor de neus en oren:

 • Schaar
 • Lijm
 • Vellen lichtroze papier
 • Haarband
 • Wc-rolletje
 • Twee stukjes touw of elastiek van 30 cm lang
 • Potlood
 • Zwarte stift
 • Varkensoren knipblad
 • (Smalle) haarband
 • Satéprikker

Benodigdheden voor de kleding:

 • Rood/wit gestreept shirt
 • Rode broek, rok of jurkje
 • Bij jurkje of rok een rode maillot

Stappenplan varkensoren:

1. Print de knipbladen met varkensoren uit op een roze papier. Het papier met getal 1 en 2 bevat de rechteroor en het papier met getal 3 en 4 het linkeroor. Knip alle vier de oren uit.

2. Leg oor 1 met het cijfer naar boven. Leg oor 2 ernaast met de onderkant tegen oor 1 aan. Zorg ervoor dat de nummers aan de bovenkant van de papiertjes staan. Doe dit ook met oor 3 en 4.

3. Pak een nieuw roze papiervel en knip een dun strookje uit van ongeveer 2 cm breed. De lengte is afhankelijk van de breedte van de haarband. Dit strookje zal de oren gaan verbinden aan de haarband. Pas daarom eerst of het strookje lang genoeg is. Dit kun je testen door het strookje om de haarband te vouwen. De uiteindes moeten uiteindelijk tegen elkaar aangeplakt worden. Het strookje moet ongeveer 2 cm boven de haarband uitkomen zodra de uiteindes op elkaar zitten. Herhaal deze stap bij oor 3 en 4.

4. Is het strookje lang genoeg? Mooi! Plak dan nu het strookje aan de binnenkant van de oren. Er ontstaat dan een soort bruggetje tussen de oren. Laat het geheel goed drogen. Herhaal ook deze stap weer bij oor 3 en 4.

5. Leg de haarband in het midden van de strook die de oren verbindt. Smeer wat lijm op de strook papier en zorg dat de haarband stevig vast zit aan het papier. Smeer ook de binnenkant van de oren in met lijm en vouw ze naar elkaar toe.

6. Je oren zijn af!

Stappenplan varkensneus:

1. Knip een lege wc-rol over de breedte door de helft. Je knipt dus de rol over de kortste kant in tweeën. Dit is de basis van de neus.

2. Leg een van de helften van de wc-rol op het roze papier. Pak het potlood en zet kleine streepjes op het papier bij beide uiteindes van de rol. Haal de rol van het papier af en knip vervolgens een strook papier in dezelfde lengte als de wc-rol.

3. Smeer de uiteindes van de strook papier uit stap 2 in met lijm.

4. Pak de met lijm ingesmeerde strook papier en rol het om de wc-rol heen. Zorg ervoor dat er geen karton meer te zien is.

5. Als het papier stevig vast zit en niet meer verschuift kun je door naar stap 5. Als de lijm nog niet helemaal droog is, wacht dan nog even.

6. Pak het roze papier wat nog over is. Plaats de wc-rol met het open uiteinde (dus rechtop) op het papier. Pak een potlood en trek een rondje om de wc-rol. Haal de rol van het papier af en knip het rondje uit. Knip het rondje niet te smal uit, maar zorg ervoor dat het echt het formaat van de wc-rol is.

7. Pak een zwarte stift en teken twee ovaaltjes op het uitgeknipte rondje. Dit zijn de neusgaten.

8. Smeer wat lijm op één van de onderkanten van de wc-rol. Plak het rondje erop met de getekende neusgaten naar de buitenkant. Duw het rondje stevig aan en laat het goed drogen.

9. Als alle stappen juist zijn uitgevoerd zou je nu nog 1 kant van de wc-rol moeten hebben die open is. Prik aan de open zijde links en rechts een gaatje met de satéprikker. Door deze gaatjes zal het elastiek of touwtje gaan waarmee de neus op het gezicht bevestigd wordt. Past het touwtje of elastiek niet door het gaatje? Maak het dan nog iets groter met de satéprikker.

10. Steek de uiteindes van het elastiek of touwtje door de gaatjes. Maak een knoopje in het touwtje of elastiek aan de binnenkant van de wc-rol zodat het stevig vast zit.

11. Yes! De neus is klaar voor gebruik. Je kunt de neus nu dragen door de touwtjes of elastiekjes aan elkaar te knopen.

Stappenplan kleding:

1. Trek de kleding aan.

2. Zet de neus samen met je nieuwe oren snel op en knor erop los!

Meer nieuws