Ouders

DIY: maak je eigen Viking-helm

DIY: maak je eigen Viking-helm

Verkleed je kind als Wickie de Viking! Met dit stappenplan knutsel je heel gemakkelijk een eigen Viking-helm.

Benodigdheden voor de helm:

  • Karton
  • Stanleymes
  • Stift
  • Lijmpistool
  • Schaar
  • Lichtbauwe, donkerblauwe, witte en grijze verf

Stappenplan:

1. Knip een strook karton van ongeveer 4 centimeter breed.

2. Vouw de strook rond de bovenkant van het hoofd van de persoon voor wie je de helm maakt. Zo krijgt de helm de juiste maat. Plak de uiteindes op de juiste breedte aan elkaar.

3. Knip nog twee stroken karton van ongeveer 4 centimeter breed.

4. Maak de twee stroken vast aan de bovenkant van de hoofdband uit stap 2. Zorg dat de twee stroken aan de bovenkant een kruis met elkaar vormen. Dit is de bolling aan de bovenkant van de helm.

5. Knip de te lange uiteindes aan de onderkant van de helm af.

6. Verdeel de de hoofdband van de helm (uit stap 2) met stift in drie stroken. Verf de middelste strook lichtblauw en de twee buitenste stroken donkerblauw.

7. Teken op een stuk karton twee hoorns en snij deze uit.

8. Schilder het onderste gedeelte van de hoorn donkerblauw en het stuk daarboven wit. Verf zowel de voor- als achterkant van de hoorns.

9. Plak de hoorns aan de linker en rechterkant van de helm. Bevestig ze aan de strook uit stap 4.

10. Maak met het lijmpistool kleine bolletjes verdeeld over de bolle strook (uit stap 4) die van voor naar achter loopt. Dit worden de grijze stipjes. Als de lijm droog is, kun je de bolletjes grijs verven.

11. De helm is af! Maak een foto van je kind in de outfit en upload deze op www.zappelin.nl/zapptember. De mooiste feest-outfit maakt kans op een videoboodschap van Fenna. En het leuke is: Fenna zal deze persoonlijk overhandigen!

Meer nieuws